Басфоліар Келп СЛ

Basfoliar Kelp SL

БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ — мінеральне добриво з ефектом стимулятора росту рослин на основі екстракту натуральних фітогормонів росту призначене для позакореневих підживлень, систем фертигаци, передпосівної обробки насіння та замочування розсади.

ЧОМУ БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ?

До складу Басфоліар Келп СЛ входить екстракт фітогормонів ауксинів та цитокінінів у співвідношенні 350:1 з морської водорості Ecklonia Maxima.

За рахунок того, що в складі продукту переважають фітогормони ауксини, стимулюється розвиток кореневої системи, що підвищує стійкість рослин до складних ґрунтово-кліматичних умов та покращує поглинання поживних речовин.

БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ - ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

За рахунок високої концентрації ауксинів стимулюється активний розвиток кореневої системи. Синтез цитокінінів посилюється одночасно із розвитком кореневої системи, що забезпечує збільшення надземної маси рослини.

ФУНКЦІЇ І ВПЛИВ АУКСИНІВ В РОСЛИНАХ:

  • стимулювання росту кореневої системи
  • збільшення клітин та їх пластичності
  • верхівкове домінування
  • уповільнення старіння і опадання листя
  • стимулювання цвітіння
  • зав'язь і ріст плодів

ФУНКЦІЇ І ВПЛИВ ЦИТОКІНІНІВ В РОСЛИНАХ:

  • поділ клітин
  • ріст бокових бруньок
  • розвиток листового апарату
  • уповільнення старіння листя
  • стимулювання відкриття продихів
  • зав'язь і ріст плодів

КРІМ ФІТОГОРМОНІВ ДО СКЛАДУ ЕКСТРАКТУ ВХОДИТЬ ШИРОКИИ КОМПЛЕКС АМІНОКИСЛОТ І ВІТАМІНІВ

Амінокислоти: гліцин, аланін, валін, лейцин, ізолейцин, серин, треонін, тирозин, лізин, аспарагінова кислота, пролін та інші. Вітаміни: вітамін А, вітаміни групи В, вітамін С, вітамін Е.

ЗАСТОСУВАННЯ БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ НА ПЛОДОВИХ ТА ОВОЧЕВИХ - ЦВІТІННЯ ТА РОЗВИТОК ПЛОДІВ

Застосування Басфоліар Келп СЛ перед цвітінням або на ранній стадії цвітіння збільшує кількість квітів, що формують плоди.

Застосування після цвітіння сприяє розвитку плоду, збільшує розмір ягід і фруктів. Такий ефект досягається шляхом стимулювання збільшення розміру клітин при внесенні ауксину.

ЗАСТОСУВАННЯ БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ ПОЗАКОРЕНЕВІ ПІДЖИВЛЕННЯ

Середня доза застосування становить 2 л/га. Рекомендована мінімальна концентрація робочого розчину 0,2%. Для максимальної ефективності показник pH робочого розчину не повинен перевищувати 7. Мінімальний інтервал між внесеннями має складати не менше 12 днів.

Елементи живлення Кількість
Азот(N) 0.8%
Фосфор (Р2O5) 1.6%
Калій (K2O) 0.1%
Ауксини 11 мг/л
Цитокініни 0.03 мг/л
Вітаміни, амінокислоти

ЗАМОЧУВАННЯ РОЗСАДИ

БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ доцільно використовувати для замочування розсади (овочі, фруктові дерева, виноград, декоративні рослини ін.) перед висадкою в 1% розчині. Обробку розсади рекомендується проводити безпосередньо перед висадкою рослин.

СИСТЕМИ ФЕРТИГАЦІЇ

БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ можна використовувати в системах фертигації з нормаю витрати до 10 л/га при мінімальній концентрації розчину 0,3%. Після внесення продукту рекомендується промити поливні системи звичайною водою.

ПЕРЕДПОСІВНА ОБРОБКА НАСІННЯ

Для обробки насіння БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ застосовується з нормою 2 л/т насіння.

Рекомендації по застосуванню добрив Басфоліар Келп СЛ

Культура Фаза внесення Норма внесення, л/га
Зернові колосові Обприскування культури у фазу 3-5 (ВВСН 13-15) (початок фази кущіння) листків. 1-2
Кукурудза Обприскування культури у фазу 4-6 листків. 1-2
Соняшник Обприскування культури у фазу 4-6 листків (ВВСН 14-16). 1-2
Цукровий буряк Обприскування культури в фазу 4-6 справжніх листків (ВВСН 14-16), змикання листків в рядках (ВВСН 18-20), змикання міжрядь (ВВСН 31-33). 1-2
Картопля Занурення бульб в розчин (1 л добрива на 100 л води) на 5 хвилин перед посадкою. Обприскування культури в фазу повних сходів (ВВСН 15-19). Повторне внесення з інтервалом в 2 тижні. Не застосовувати після початку формування бульб. 1-2
Зернобобові Обприскування культури від фази 3-5 листків до цвітіння. 1-2
Помідор Занурення розсади в розчин (1 л добрива на 100 л води) перед посадкою. Обприскування культури через 14 днів після посадки. Повторні внесення з інтервалом в 2 тижні. 1-2
Цибуля Перше обприскування культури від фази повних сходів. Повторні внесення з інтервалом в 21 день. 1-2
Капуста пекінська Занурення розсади в розчин (1 л добрива на 100 л води) перед посадкою. Обприскування культури через 14 днів після посадки. Повторне внесення з інтервалом в 2 тижні. 1-2
Яблуня 10 -15 днів перед цвітінням: обприскування розчином (1 л добрива на 100 л води). 50% цвітіння: обприскування розчином (1 л добрива на 500л води). Через 14 днів: обприскування розчином (1л д обрива на 500л води). Додавати 200мл д обрива на кожні 100л води при кожному застосуванні кальцію 1-2
Столовий виноград Перше обприскування рослин при довжині стебел 10-15 см. Повторні внесення з інтервалом в 2 тижні. 1-2
Декоративні рослини Занурення саджанців в розчин (1л добрива на 100л води) перед посадкою. Після появи бутонів 2-3 підживлення щомісяця. 1-2
Диня, Кавун Занурення розсади в розчин (1л добрива на 100л води) перед посадкою. Обприскування культури через 14 днів після посадки. Повторні внесення з інтервалом 14-21 день. 1-2

СУМІСНІСТЬ

БАСФОЛІАР КЕЛП СЛ можна застосувати в бакових сумішах із засобами захисту рослин та мінеральними добривами, за винятком сірко- та мідьвмісних продуктів. Перед застосуванням рекомендується провести випробування на невеликих ділянках.

Контакти

Товариство з обмеженою відповідальністю «БФ ТРЕЙД»

04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд. 8, корпус Д, офіс 38.
тел.: +38(044)3372917
факс: +38(044)4555244
e-mail: bftrade@ukr.net